Blogs

Blogs 

Op zoek in jezelf 16-05-2020


Veelal denken we dat we iets nodig hebben buiten onszelf om ons goed te voelen. Een pilletje of zalfje van de dokter voor een gezondheidsprobleem, een partner die er voor ons is op de manier zoals wij dat nodig hebben, nieuwe kleding of andere spullen, sigaretten, alcohol……

Maar leg je hiermee de verantwoordelijkheid niet buiten jezelf? Wat heb jij nu eigenlijk écht nodig? Ben je er wel echt voor je zelf, of zet je je zelf in de kou waardoor je steeds buiten je zelf op zoek gaat?

Alles wat je nodig hebt ligt binnen in jezelf! Met zoeken buiten jezelf vind je de antwoorden niet.
Hierbij denk ik ook aan Corona, hebben we een vaccinatie nodig om alles op te lossen of leggen we het dan ook buiten onszelf?


Ik wens je veel kracht en liefde toe en dat je mag vinden waarnaar je écht op zoek bent.


Inschakelen


 

Luisteren naar de signalen van je lichaam  07-06-2020

 

 

Van de week had ik het plan om folders rond te gaan delen, ik wist alleen nog niet waar. Ik kreeg een mailtje van de bibliotheek dat een van de boeken die ik had geleend ingeleverd moest worden. “Mooi” dacht ik. “Dan combineer ik dat vanmiddag met het ronddelen van de folders daar in de buurt.”

 

Ik maakte me ‘s middags klaar voor vertrek en voelde plotseling een naar gevoel in mijn buik. Ik ging even rustig zitten en vroeg me af wat er aan de hand was, dit werd me niet duidelijk dus ik besloot om toch te gaan. Ik stapte op mijn fiets en reed weg, maar weer kreeg ik dat nare gevoel in mijn buik. Ik besloot dat ik toch beter terug kon gaan naar huis, de folders en het bieb boek konden nog wel even wachten. Het was die dag de laatste warme dag. Ik heb die middag doorgebracht op dat fijne plekje achter in de tuin, liggend, mijmerend en lezend op de bank. En ik heb overigens geen enkele keer last meer gehad van mijn buik.....

 

Gister kreeg ik een mailtje van de bibliotheek dat mijn bibliotheek pasje was gevonden in de bieb. Ik was me er niet bewust van dat hij kwijt was, bij controle bleek dit inderdaad zo te zijn. Volgende week doe ik een nieuwe poging. Lever mijn boek in bij de bieb en kan nu mooi ook tegelijkertijd mijn gevonden pasje daar ophalen en dan de folders rondbrengen. Ik ben benieuwd of het nu wel het juiste moment is! 🙂

Angst                                       23-03-2020                                                

Tijdens deze Coronacrisis kan er angst bij je naar boven komen. Als je angst voelt om wat voor reden dan ook kun je altijd weer bij jezelf komen door je hand op je hartchakra te leggen en heel rustig in- en uit te ademen, totdat je weer rustig bent geworden.

Accepteer je angst op het moment dat je het voelt, duw hem niet weg. Realiseer je dat hij is ontstaat door je (Ego) denken. De angst gaat ook meestal over iets wat mogelijk plaats kan vinden in de toekomst maar nog niet is ontstaan in het NU!  

Hulp van het universum             13-04-2020                  

De paasdagen waren erg fijn, knus met het eigen gezin, geen volle agenda en 3 dagen even geen thuisonderwijs! Tijdens 1e paasdag voelde ik wel een gemis, ik had graag mijn moeder, broer en mijn schoonfamilie willen zien.

Het thuisonderwijs is vandaag weer begonnen en ik merk dat het nu is gesetteld. Gelukkig maar, want het ging (en gaat) niet altijd van een leien dakje! Wat ben ik nu blij met de extra werkplek thuis die we eerder gecreëerd hadden. Zo’n 2 maanden geleden  hadden we een mooi groot bureau over, eikenkleur, al 30 jaar oud maar zag er nog prachtig uit. Wat moesten we hiermee, toch zonde om weg te doen? Uiteindelijk kregen we het idee dat hij wel op onze slaapkamer zou kunnen passen, de kleur paste in ieder geval perfect bij de rest van de meubels. We schoven hem tussen de knop van de verwarming en de muur en het paste precies, er bleef 2mm over. Het grote bed nog een stukje opzij en whala, er was ook nog ruimte voor een bureau stoel!

Manlief ging een paar weken voordat Corona uitbrak aan de slag met een oude laptop die eerder steeds niet meer opgestart kon worden, deze keer lukte het wel om hem aan de praat te krijgen. Deze laptop komt nu heel erg van pas, onze jongste kan er nu de schoollessen op volgen en maken. Zelf maak ik nu dagelijks gebruik van het oude bureau op de slaapkamer en heb zodoende een rustige werkplek nu iedereen thuis is.

Wij wisten toen we bezig waren met bureau en laptop nog niets van Corona, maar zo terugkijkend  zie ik dat het een voorbereiding was op wat er stond te gebeuren. Toeval bestaat niet! Het is fijn om te ervaren dat je altijd geholpen wordt, ik dank het universum hiervoor! 

Ervaar jij deze hulp ook?

Zijn jouw gedachtes positief?         25-07-20

 

 

Van de week vertelde een cliënt dat ze bang was Corona te krijgen. Nadat ze op een verjaardag was geweest met veel mensen kwam deze gedachte steeds weer terug en ze maakte zich steeds meer zorgen. Ze had geen lichamelijke klachten die hierop wezen.

 

In een situatie als deze waarin je steeds een negatieve gedachte hebt is het heel belangrijk te richten op positieve gedachtes. Onze gedachtes zijn zo ongelofelijk sterk! Het is mij al heel vaak overkomen dat ik een paar keer even ergens aan dacht en dat het al uit kwam.... Als het iets positiefs is geen probleem, maar de negatieve gedachtes wil je niet uit laten komen! Gelukkig zijn de positieve gedachtes wel veel sterker als de negatieve.

 

Ik werd me bewust van mijn

positieve gedachtes doordat

ik regelmatig een zachte tin- 

teling voelde op mijn rug.

Het voelde alsof iemand met

een veertje er over heen

streek.

Ik begreep niet waarom ik

dit regelmatig voelde, maarik kreeg in de gaten dat het met een gedachte te maken had. Onze gedachtes gaan heel snel en we denken wel 17.000 gedachtes per dag, dus in het begin wist ik niet om wel gedachte het ging. Door me er op te concentreren kwam ik er achter. Iedere keer als ik een positieve gedachte had voelde ik het “veertje!”

  

Als je een negatieve gedachte hebt, zoals bijvoorbeeld: “O jee, misschien heb ik Corona opgelopen,” kun je deze direct omkeren naar een positieve gedachte. Je kunt hier een affirmatie voor uitspreken. Bijvoorbeeld: “ik ben gezond.” Of “ik ben Corona vrij.” Affirmeer nooit “ik heb niet/geen Corona”, want ons bewustzijn herkend de woorden niet en geen niet. Dus dan zeg je feitelijk “ik heb Corona.”

Een affirmatie kun je bijvoorbeeld iedere keer 3 keer uitspreken na een negatieve gedachte. Of meerdere keren per dag 3 keer achter elkaar opzeggen.

 

Voor iedereen die positieve gedachtes wil creëren, veel succes!

 

 Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

Nellen Weer 65

1566 LT Assendelft

info@praktijklight4you.nl

06-23 66 96 24

KvK 65769309

Agb code praktijk: 90064809

Agb code zorgverlener: 90105522   

                   

Copyricht©2018praktijkLight4you All Rights Reserved