Blogs

Praktijk Light4youPraktijk voor energetische therapie

Inzicht tijdens boswandeling


 

 

Vorig jaar wandelde ik in de regen in het bos in Heemskerk. (gelukkig had ik een paraplu bij me) Omdat het zo regende besloot ik op het verharde pad te blijven. Al wandelend liep ik wat te mijmeren over de wereld, over hoe het nu gaat. Ik naderde een viersprong op een open veld en ik vroeg mij af of ik op het verharde pad zou blijven.


Plotseling viel het mij in dat ik zelf de vrijheid had om te kiezen welke richting ik op zou willen.

Ik voelde dat deze ingeving niet ging over de daadwerkelijke viersprong en de keuze welk pad te nemen, maar dat het ging over mijn leven, over mijn keuzes daarin. Ik keek naar de paden die ik kon lopen. Ging ik rechtdoor, verder op het verharde pad, dan zou ik vanuit het licht een stuk donker bos in lopen, dat sprak me niet zo aan. Ging ik naar links, dan liep ik een erg rommelig, warrig stuk bos in. Ging ik naar rechts, dan liep ik een open veld op. Ik had sterk het gevoel dat als ik deze kant koos, dat ik voor vrijheid koos en dat mijn leven nog alle kanten op kon gaan. Ik wist niet precies wat dat betekende, die vrijheid, maar vol vertrouwen dat dit de juiste keuze was liep ik het rechter pad op, mijn vrijheid tegemoet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Na deze ervaring ging ik me afvragen wat het nu eigenlijk betekend, vrijheid, en ben dit ook eens om me heen gaan vragen. Hier kwamen verschillende antwoorden op, wat er onder anderen gezegd werd:

 

 

 • “ me niet steeds hoeven te verantwoorden aan alles en iedereen.”

 

 • ‘’iets meer tijd voor alles kunnen nemen.’’

 

 • ‘’gezondheid.’’

 

 • ‘’wanneer je leeg bent in je hoofd’’

 

 • “altijd kijken naar wat er wel mogelijk is”

 

 • ‘’dat Corona weg is.’’

 

 • “kunnen doen wat jij goed vind en waar jij achter staat”

 

 • “dat ik zeggen kan wat ik wil, mijn eigen mening kan uiten.

 

 • “dat iedereen mag zijn wie hij/zij is.”

 

 • “eerlijk berecht worden.”

 

 

 

Als ik naar de antwoorden kijk lijkt het een mengeling te zijn van vrijheid in je zelf en buiten jezelf. Eerlijk berecht worden en iets meer tijd voor alles kunnen nemen lijkt van buiten te komen. Kijken naar wat wel mogelijk is lijkt van binnen te komen. Of is het zo dat het gevoel van vrijheid eigenlijk altijd in je zelf zit?

 

Ik heb vroeger wel eens vaker gedacht “nu ik kinderen heb kan ik geen opleiding meer volgen.” Het lijkt alsof het door de kinderen komt maar het was de gedachte dat ik het niet kon die mij belemmerde. Gelukkig kwam ik er later achter dat ik het wél kon en ben een 4-jarige opleiding voor energetisch therapeut  gaan volgen. Ik had mezelf bevrijd van deze belemmerende gedachte.

 

Vanuit deze zienswijze kan vrijheid betekenen dat we ons bewust worden van onze (belemmerende) gedachtes en er vervolgens voor kunnen kiezen om deze gedachtes en ons gedrag te veranderen.

 

 

Sören Kierkegaard (Deens filosoof 1813-1855)

 

“Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken.”


 

 

 

 

 

 

 

 

28-01-2021


Er is maar een ding wat op dit moment écht belangrijk is

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik bedoel hiermee, zorgen dat je energie(frequentie) hoog is. Gevoelens van boosheid of verdriet, depressieve of angstige gevoelens en gedachtes, daar gaat onze energiefrequentie van omlaag. Alles waar je een (negatief) ☹️ gevoel of oordeel over hebt geeft je een lage energiefrequentie. Het maakt niet uit waar deze gevoelens over gaan. Of het nu is om de mensen die rellen en agressief zijn tijdens de avondklok, of het gevoel dat je niet meer vrij bent door de maatregelen, of een negatief gevoel/oordeel over een persoon of een persoonlijke situatie. Als je  frequentie laag is trek je automatisch nog méér negatieve ervaringen aan. En deze lage energie zend je vervolgens (automatisch) ook de wereld in.

Het is veel fijner om een hoge 😀 energiefrequentie te hebben en zo nog meer positieve ervaringen te creëren en deze vervolgens de wereld in te zenden. Je voelt je ook beter, blijer en het heeft ook vele gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld minder snel ziek zijn.  

 

Hieronder volgen een aantal tips om je energie positief te wijzigen en hoog te houden. Sommige tips doe je waarschijnlijk automatisch al, andere zijn misschien nieuw voor je. 

 

 

 • naar buiten, wandelen in de natuur
 • in het nu leven, mindfulness (niet met je gedachten steeds bij de toekomst of verleden zijn) 
 • gezonde voeding
 • sporten, bewegen
 • mediteren
 • wees je bewust van wat je leest en ziet
 • dankbaar zijn voor wat je hebt
 • oordeelloos zijn 
 • vergeven
 • positief denken
 • accepteren van een situatie
 • zingen, dansen, schilderen, muziek maken/luisteren, mooi boek lezen. 
 • dagelijks tijd voor je zelf 
 • doe dagelijks iets wat je leuk vindt
 • iets voor een ander doen
 • je energieveld regelmatig (dagelijks) schoonmaken
 • chakrawerk, (emotionele) blokkades opruimen (energetische behandeling)
 • iets doen wat je altijd al hebt willen doen
 • volg je hart/ziels verlangen

 

Deze lijst kan vast nog veel langer, maar waar het om gaat is dat je dingen doet waarvan je gelukkig wordt, waar je blij van wordt!


Als kanttekening wil ik er wel bij zeggen dat je niet van jezelf kunt verwachten dat je altijd in een hoge energiefrequentie zal verkeren. Waarschijnlijk zul je regelmatig heen en weer gaan tussen een hoge en een lage frequentie, we zijn nu eenmaal mensen met gevoelens en ja, we hebben ook oordelen en verkeren soms in moeilijke situaties. Het is goed om je emoties er te laten zijn en te uiten. Maar daarna kun je jezelf helpen met bijvoorbeeld bovenstaande tips. Het help ook om voor ogen te houden dat alles wat er gebeurd een reden heeft. De situatie rondom Corona helpt ons bijvoorbeeld om te groeien in bewustzijn.

 

 

❤️ Gertrude 

 

I21-12-2021

 

Vandaag, om 19.22 vindt er een planetaire gebeurtenis plaats. De planeten Jupiter en Saturnus komen samen! Dit is een heel zeldzame samenstand en heeft enorm veel invloed op de energie voor de komende tijd. Vanuit energetisch niveau gezien wordt er een nieuw veld van licht en bewustzijn geopend. Dat beloofd wat voor het komende jaar!

 

Er worden vandaag wereldwijd veel gezamenlijke meditaties gedaan. Wil je meedoen met een meditatie om het nieuwe licht en bewustzijn te bekrachtigen, dan kun je bijvoorbeeld naar de facebookpagina van 3D naar 5D gaan: https://www.facebook.com/van3dnaar5d/ Vanmorgen is er een meditatie geweest (dit filmpje kun je nog bekijken, duurt een uur) en vanavond op het tijdstip van de samenstand is er een gezamenlijke meditatie.


met licht en liefde, Gertrude 

 
Hoe los je een probleem op?                                                                 04-12-20                                                                                                                                                                           Er wordt er wel eens gezegd, als je ergens een probleem mee hebt, laat het maar los, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk! Als je iets heel graag wilt en het lukt steeds maar niet, je bent zo hard aan het werk er voor, het is heel belangrijk voor je....

 

Tijdens de beroepsvoorbereidende periode voor de inservice opleiding voor A-verpleegkundige leerden we verpleegkundig rekenen. Er waren 4 toetsen. Hiervoor moest je minimaal 4 keer een 8 halen. Als je dit niet haalde moest je stoppen met de opleiding. Op de basisschool was rekenen niet bepaald mijn sterkste vak. Daarbij was dit verpleegkundig rekenen een geheel nieuwe uitdaging. Verdunningen, oplossingen, hoe bereken je dit allemaal? Er waren formules hiervoor om dit te kunnen berekenen, maar ik wilde ook écht begrijpen hoe het werkte en waarom ik iets op een bepaalde manier berekende. Maar dit lukte niet, ik begreep het steeds maar niet. De toetsen naderde, het zag er naar uit dat ik die 8 bij lange na niet ging halen....

Ik nam een besluit; ik zou de sommen gewoon gaan maken met al die formules, dan maar niet begrijpen hoe het werkt. Dus tijdens de toets maakte ik de sommen met behulp van de formules, maar het bijzondere was dat ik het ook ineens begreep, zonder er moeite voor te hoeven doen. Dus ik ging de som berekenen op 2 manieren, met de formules en op de manier zoals ik het zelf begreep. Als de uitkomst 2 keer hetzelfde was schreef ik deze op. We kregen de cijfers terug en wat bleek, ik had hoger dan een 8, een 10! Daarna volgde er nog 3 toetsen en iedere keer had ik een 10.....

 

Hoe tegenstrijdig het soms ook lijkt, loslaten werkt!

 
Dankbaarheidheid                                            01-11-2020                                                                                        


Jaren geleden zat ik in de badkamer op de rand van het bad. Ik had kortgeleden een miskraam gehad. Ik vond het verschrikkelijk, mijn lichaam was in shock, mijn bloeddruk was heel laag en ik had last van mijn maag. Mijn man en

ik hadden al een zoontje, maar ik wilde zo graag nog een kindje, mijn wens was 3 of 4 kinderen. Terwijl ik daar in de badkamer zat kwam het in een flits bij me binnen: ik zou in totaal 3 miskramen krijgen.

 

3 maanden later was ik weer zwanger. Diep in mijn hart wist ik dat het waar was van de miskramen, maar ik hoopte zo dat het tóch niet waar zou zijn en dat het goed zou gaan. Ik voelde duidelijk dat ik zwanger was, ook de test wees het uit. Op het moment dat ik 9 weken zwanger was, voelde ik een soort schok, een korte kramp, samenknijping in mijn buik. Ik vroeg me af of dit betekende dat de zwangerschap was afgebroken, maar dat zou je toch niet zo duidelijk kunnen voelen dacht ik. In de loop van de weken nam het zwangere gevoel af en wist ik dat het afgelopen was. En inderdaad, op de echo was geen kloppend hartje te zien.

Ik had zo ontzettend graag gewild dat het toch goed zou zijn. Het was verschrikkelijk om dit weer mee te maken.

 

En weer 3 maanden was ik voor de 3e zwanger. En opnieuw hoopte ik dat het tóch goed zou gaan dit keer... Ook bij

deze zwangerschap voelde ik na aantal weken dat het over was. Ondanks het feit dat ik diep in mijn hart wist dat er 3 miskramen zouden komen heb ik het als traumatisch ervaren, was ik enorm verdrietig, 3 keer zo’n enorm verlies.

 

Later, toen het verdriet verminderd was, ervaarde ik een onbeschrijfelijke grote dankbaarheid. Dankbaarheid dat ik dit proces, hoe pijnlijk ook, had mogen meemaken. Mijn gevoel, inlevingsvermogen en kijk op bepaalde situaties was hierdoor veranderd.

 

Voor diegene die mij niet (zo goed) kennen, ik heb uiteindelijk 3 prachtige kinderen gekregen! Na de 3 miskramen zijn er nog 2 meisjes geboren.

 

Ik merk dat ik op dit moment dezelfde dankbaarheid ervaar in de hele situatie rondom Corona. Hoe moeilijk de situatie nu ook is, (en ik besef dat het voor veel mensen een hele zware periode is) ik voel in mijn hart enorm veel dankbaarheid voor datgeen het ons nu brengt en ook nog in de toekomst uiteindelijk zal brengen.

 

 

🙏🏻 Gertrude

 

Goed en slecht, waar en onwaar                                   16-08-2021                           

Er zijn heel wat discussies over het Coronavirus en hoe hiermee om te gaan.

Er is een groep die het virus ziet het als een vijand die verslaan moet worden. Er moet afstand worden gehouden, mondkapjes voor. Als er een vaccinatie komt is het allemaal over en kunnen we weer ons oude leven oppakken en daarbij zijn onze kwetsbare naasten beschermd.

Een andere groep zegt dat we bang worden gemaakt, vaccineren is schadelijk en onder andere ons DNA wordt daarbij beschadigd. Het virus is niet de vijand, maar de groep die zegt dat we afstand moeten houden, mondkapjes voor en moeten vaccineren.

Andere groepen zullen weer een andere mening, een ander inzicht brengen.

Er is één ding wat al deze groepen gemeen hebben: ze hebben allemaal een oordeel over goed en slecht, waar en onwaar.
De grootste “vijand” die we hebben zit niet buiten ons maar zit in ons. Het zijn onze (ego)gedachtes die een onderscheid maken tussen goed en slecht, waar en onwaar en het praat ons angst aan, laat ons handelen vanuit angst.

Het ego is een denksysteem. Het is de stem in je hoofd waarvan je denkt dat jij het bent. Het zijn de gedachten waarvan jij denkt dat je die denkt, maar het zijn niet werkelijk jouw gedachtes.

Dus voor welke groep je ook kiest, het is een keuze gemaakt vanuit het ego denksysteem. Het ego heerst over goed of fout, waar en onwaar, schuldig of onschuldig.

Je kunt jezelf helpen door je te richten op wat je wél wilt in plaats van op je angst en te beseffen dat we niet iets nodig hebben van buitenaf om dat te bereiken. De oplossing zit in ons. Wij zelf kunnen onze wereld veranderen door ons denken te veranderen.

Visualiseer of denk minstens één keer per dag een paar minuten aan wat je wél wilt, bijvoorbeeld een gezonde wereld, Corona vrij, angst vrij. Dát maakt een wereld van verschil!

 

Namasté, 🙏🏻 Gertrude ❤️

 

 

 

 

Zijn jouw gedachtes positief?                                                                            25-07-20

 

 

Van de week vertelde een cliënt dat ze bang was Corona te krijgen. Nadat ze op een verjaardag was geweest met veel mensen kwam deze gedachte steeds weer terug en ze maakte zich steeds meer zorgen. Ze had geen lichamelijke klachten die hierop wezen.

 

In een situatie als deze waarin je steeds een negatieve gedachte hebt is het heel belangrijk te richten op positieve gedachtes. Onze gedachtes zijn zo ongelofelijk sterk! Het is mij al heel vaak overkomen dat ik een paar keer even ergens aan dacht en dat het al uit kwam.... Als het iets positiefs is geen probleem, maar de negatieve gedachtes wil je niet uit laten komen! Gelukkig zijn de positieve gedachtes wel veel sterker als de negatieve.

 

Ik werd me bewust van mijn positieve gedachtes doordat ik

regelmatig een zachte tinteling voelde op mijn rug. Het voelde

alsof iemand met een veertje er over heen streek. Ik

begreep niet waarom ik dit regelmatig voelde, maar ik kreeg in

de gaten dat het met een gedachte te maken had.

Onze gedachtes gaan heel snel en we denken wel 17.000 gedachtes

per dag, dus in het begin wist ik niet om wel gedachte het ging.

Door me er op te concentreren kwam ik er achter. Iedere keer als

ik een positieve gedachte had voelde ik het “veertje!”

  

Als je een negatieve gedachte hebt, zoals bijvoorbeeld: “O jee, misschien heb ik Corona opgelopen,” kun je deze direct omkeren naar een positieve gedachte. Je kunt hier een affirmatie voor uitspreken. Bijvoorbeeld: “ik ben gezond.” Of “ik ben Corona vrij.” Affirmeer nooit “ik heb niet/geen Corona”, want ons bewustzijn herkend de woorden niet en geen niet. Dus dan zeg je feitelijk “ik heb Corona.”

Een affirmatie kun je bijvoorbeeld iedere keer 3 keer uitspreken na een negatieve gedachte. Of meerdere keren per dag 3 keer achter elkaar opzeggen.

 

Voor iedereen die positieve gedachtes wil creëren, veel succes!

 

 


Kun je communiceren met je lichaam?                                                                              20-07-2020

 

Je lichaam is de hele dag hard voor je aan het werk. Het zorgt er onder andere voor dat alle organen zo goed als mogelijk werken, dat je bloed door je lichaam stroomt zodat het zuurstof krijgt en je kunt ademhalen en de organen hun functie kunnen uitvoeren. Het lichaam zorgt ervoor dat je alles kunt doen wat je op een dag wilt doen en als je slaapt zorgt het voor herstel. Het geeft ook allerlei signalen af. Als je met je voet op iets scherpt trapt geeft het pijn aan. Of je kunt een onderbuik gevoel krijgen dat iets niet klopt. Eigenlijk is je lichaam een soort medium. Je lichaam is altijd heel dienstbaar, het is zijn taak om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Als er iets “mis” is ligt het meestal niet aan je lichaam.                                Een van de uitspraken die mij heel erg bijgebleven is van mijn opleiding voor energetisch therapeut is deze: "het lichaam is het voertuig van de ziel"(Aristoteles)

Je ziel woont als het ware in je lichaam en mag deze gebruiken om zijn leven te leven, totdat het lichaam niet meer verder kan.

Je lichaam probeert op vele manieren met je te praten, maar misschien horen we het wel niet omdat we niet hebben geleerd op welke wijze ons lichaam communiceert met ons, of omdat het ons (het ego) niet  zo goed uitkomt? Vaak is het heel subtiel, als we niet luisteren worden de signalen sterker. We kunnen dan bijvoorbeeld pijn ervaren. We ervaren het vaak als lastig als ons lichaam op deze manier met ons communiceert, we willen dat het snel overgaat.  

Tijdens een energetische behandeling met een client met rugpijn heb ik samen met de client aandacht geschonken aan de pijn. Zo gek is het niet, iedereen heeft er toch wel behoefte aan zich gehoord en gezien te voelen? Ik legde tijdens de energetische behandeling mijn handen op de buik van de cliënt en vroeg de cliënt op welke plek in de rug ze de pijn voelde en naar deze plek te gaan. Te voelen hoe de pijn aanvoelt. Dit gevoel in gedachte groter te maken. Door het gevoel eerst groter te maken kon het daarna weer wegebben. Na het wegebben kwam er ruimte en kon de plek gevuld worden met helende energie.  Alle plekken in de rug waar pijn werd ervaren werden op deze wijze behandeld. Tijdens het instromen van de helende energie werd ik iedere keer overspoeld door de enorme liefde en dankbaarheid van het lichaam hiervoor!

Luisteren naar de signalen van je lichaam (07-06-2020)               

  

Van de week had ik het plan om folders rond te gaan delen, ik wist alleen nog niet waar. Ik kreeg een mailtje van de bibliotheek dat een van de boeken die ik had geleend ingeleverd moest worden. “Mooi” dacht ik. “Dan combineer ik dat vanmiddag met het ronddelen van de folders daar in de buurt.”

 

Ik maakte me ‘ s middags klaar voor vertrek en voelde plotseling een naar gevoel in mijn buik. Ik ging even rustig zitten en vroeg me af wat er aan de hand was, dit werd me niet duidelijk dus ik besloot om toch te gaan. Ik stapte op mijn fiets en reed weg, maar weer kreeg ik dat nare gevoel in mijn buik. Ik besloot dat ik toch beter terug kon gaan naar huis, de folders en het bieb boek konden nog wel even wachten. Het was die dag de laatste warme dag. Ik heb die middag doorgebracht op dat fijne plekje achter in de tuin, liggend, mijmerend en lezend op de bank. En ik heb overigens geen enkele keer last meer gehad van mijn buik.....

 

Gister kreeg ik een mailtje van de bibliotheek dat mijn bibliotheek pasje was gevonden in de bieb. Ik was me er niet bewust van dat hij kwijt was, bij controle bleek dit inderdaad zo te zijn. Volgende week doe ik een nieuwe poging. Lever mijn boek in bij de bieb en kan nu mooi ook tegelijkertijd mijn gevonden pasje daar ophalen en dan de folders rondbrengen. Ik ben benieuwd of het nu wel het juiste moment is! 🙂

 

 

Gertrude 🌹

 Op zoek in jezelf 16-05-2020


Veelal denken we dat we iets nodig hebben buiten onszelf om ons goed te voelen. Een pilletje of zalfje van de dokter voor een gezondheidsprobleem, een partner die er voor ons is op de manier zoals wij dat nodig hebben, nieuwe kleding of andere spullen, sigaretten, alcohol……

Maar leg je hiermee de verantwoordelijkheid niet buiten jezelf? Wat heb jij nu eigenlijk écht nodig? Ben je er wel echt voor je zelf, of zet je je zelf in de kou waardoor je steeds buiten je zelf op zoek gaat naar een oplossing?

Alles wat je nodig hebt ligt binnen in jezelf! Met zoeken buiten jezelf vind je de antwoorden niet.
Hierbij denk ik ook aan Corona, ligt de oplossing hiervoor ook niet in onszelf?


Ik wens je veel kracht en liefde toe en dat je mag vinden waarnaar je écht op zoek bent.
Hulp van het universum                                                                            13-04-2020                  

De paasdagen waren erg fijn, knus met het eigen gezin, geen volle agenda en 3 dagen even geen thuisonderwijs! Tijdens 1e paasdag voelde ik wel een gemis, ik had graag mijn moeder, broer en mijn schoonfamilie willen zien.

Het thuisonderwijs is vandaag weer begonnen en ik merk dat het nu is gesetteld. Gelukkig maar, want het ging (en gaat) niet altijd van een leien dakje! Wat ben ik nu blij met de extra werkplek thuis die we eerder gecreëerd hadden. Zo’n 2 maanden geleden  hadden we een mooi groot bureau over, eikenkleur, al 30 jaar oud maar zag er nog prachtig uit. Wat moesten we hiermee, toch zonde om weg te doen? Uiteindelijk kregen we het idee dat hij wel op onze slaapkamer zou kunnen passen, de kleur paste in ieder geval perfect bij de rest van de meubels. We schoven hem tussen de knop van de verwarming en de muur en het paste precies, er bleef 2mm over. Het grote bed nog een stukje opzij en whala, er was ook nog ruimte voor een bureau stoel!

Manlief ging een paar weken voordat Corona uitbrak aan de slag met een oude laptop die eerder steeds niet meer opgestart kon worden, deze keer lukte het wel om hem aan de praat te krijgen. Deze laptop komt nu heel erg van pas, onze jongste kan er nu de schoollessen op volgen en maken. Zelf maak ik nu dagelijks gebruik van het oude bureau op de slaapkamer en heb zodoende een rustige werkplek nu iedereen thuis is.

Wij wisten toen we bezig waren met bureau en laptop nog niets van Corona, maar zo terugkijkend  zie ik dat het een voorbereiding was op wat er stond te gebeuren. Toeval bestaat niet! Het is fijn om te ervaren dat je altijd geholpen wordt, ik dank het universum hiervoor! 

Ervaar jij deze hulp ook?

Angst                                       23-03-2020                                                

Tijdens deze Coronacrisis kan er angst bij je naar boven komen. Als je angst voelt om wat voor reden dan ook kun je altijd weer bij jezelf komen door je hand op je hartchakra te leggen en heel rustig in- en uit te ademen, totdat je weer rustig bent geworden.

Accepteer je angst op het moment dat je het voelt, duw hem niet weg. Realiseer je dat hij is ontstaat door je (Ego) denken. De angst gaat ook meestal over iets wat mogelijk plaats kan vinden in de toekomst maar nog niet is ontstaan in het NU!  

 

Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

Nellen Weer 65

1566LT Assendelft


                                                                                                       KvK 65769309

                                                                                   Agb code praktijk: 90064809

                                                                            Agb code zorgverlener: 90105522 

                               

Copyricht©2021praktijkLight4you All Rights Reserved