Over mij

Praktijk Light4youPraktijk voor energetische therapie

Over mij; van slapen naar ontwakenNa de geboorte van mijn 3e kind kwam mijn leven in een stroomversnelling terecht doordat ik een spiritueel ontwakingsproces doormaakte. Door dit proces ging ik mijzelf, de mensen om me heen en de wereld heel anders zien. Ik besefte dat het belangrijk was om mezelf te ontwikkelen en te helen; (energetisch) opruimen en schoonmaken. Allerlei puzzelstukjes vielen steeds meer in elkaar, jarenlang had ik als verpleegkundige gewerkt maar altijd het vage gevoel gehad dat ik dat niet zou moeten zijn, dat het maar voor even was. Maar “even” werd 28 jaar en al die jaren had ik had geen idee welk beroep het dan wél zou moeten zijn. Tijdens het ontwakingsproces ging ik begrijpen wat het wél was wat ik moest gaan doen: werken met energie, heling geven!

De term “spiritueel ontwakingsproces” is je misschien onbekend, maar de kans is groot dat ook jij ergens in dit proces zit! Je ziet het ook aan de wereld om je heen, alles veranderd in een snel tempo en wij zelf ook. Wat ik zelf ervaarde was dat ik grote behoefte had aan zelfonderzoek en heling en wilde begrijpen hoe de wereld in elkaar zit. Ik  begon ontstoffelijke/subtiele energieën waar te nemen. Ik werd me bewust van mijn gedachten en dat deze mijn realiteit creëerden. Regelmatig vonden er “toevalligheden” (synchroniciteit) plaats. Ik ervaarde dat er meer is tussen hemel en aarde en deed steeds meer ontdekkingen. Ik kreeg interesse in mediteren, ging dit dagelijks doen. Mijn voedingspatroon, gevoeligheid en gehoor veranderde. Het meemaken van bepaalde gebeurtenissen, bepaalde (lucide)dromen, het zien van getallen op klokken en kilometertellers, het zien van bepaalde dieren, symbolen of andere zaken zag ik als betekenisvol en hielpen mij in mijn ontwikkeling. Bepaalde patronen, gebeurtenissen en opgeslagen emoties/trauma’s kwamen naar boven, zodat ze begrepen en losgelaten konden worden.  

Het ontwakingsproces is niet altijd gemakkelijk, regelmatig werd (en wordt) ik uitgedaagd en er viel veel te leren. Maar er in mee gaan en hulp vragen helpt, (aan de mensen om je heen, hulpverleners en het universum) je staat er nooit alleen voor. Mijn gevoel, mijn lichaam en de situaties waar ik in terecht kwam zijn mijn leidraad geweest (en zijn dit nog steeds) en helpen mij verder. Het kan soms een heel subtiel gevoel zijn van onrust of geen zin hebben om iets te doen, welke mij wat willen laten weten. Soms is het wat minder subtiel en moeten situaties of (lichamelijke/geestelijke) problemen eerst heel erg worden voordat ik er wat mee ging doen. Mijn lichaam had mij veel te vertellen. Ik had last van lichamelijke problemen, zoals van rug/bekkenpijn, pijnlijke plek in mijn rechter bovenbuik, knie en scheenbeen en verschillende allergieën.  De pijn in mijn knie is overgegaan toen ik de stap had gezet om geheel te stoppen met mijn werk als wijkverpleegkundige. Mijn allergie voor (Boxer) honden ging over toen ik begreep dat het te maken had met een situatie die mij als kind zeer geraakt had. Wanneer ik mij irriteer aan een van mijn familieleden of andere mensen in mijn naaste omgeving dan weet ik dat juist deze irritaties wat vertelden over mij, ze functioneren als spiegel.  

Ik heb geleerd dat het belangrijk is de tijd te nemen, tot rust te komen en écht te luisteren naar de signalen van mijn lichaam, ze zijn er niet voor niets. Door hiermee aan de slag te gaan kreeg/krijg ik steeds meer mijn fysieke, innerlijke en spirituele gezondheid terug. Dit gaat niet in een keer, het is een continue proces, waarbij ik iedere keer weer stappen kon en kan zetten die op dat moment passend zijn voor mij. Emoties ervaren en pijn voelen is een manier van communiceren van het lichaam en dient als middel om je aandacht te richten op dat wat geheeld mag worden zodat je je innerlijke en fysieke gezondheid kan hervinden.

 

En verder over mij…


  • Ik neem de tijd die op dat moment nodig is voor een consult, dus de tijd van stoppen ligt niet van te voren vast. (mocht jij wel op tijd moeten stoppen, laat het even weten)
  • Materialistisch vind ik mijzelf niet, maar ik hou wél van mooie spullen en ik heb 30 paar schoenen in de kast…..
  • Soms doe ik ongebruikelijke dingen doordat ik mijn gevoel volg en daar vertrouwen in heb.
  • Zo heb ik voor mijn opleiding voor energetisch therapeut een scriptie over natuurwezens geschreven en ben ik gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundige terwijl ik nog geen goedlopende praktijk had. (zou ik niet iedereen aanraden te doen!)
  • Mijn lievelingseten is: (werkelijk waar) groente!
  • En mijn verslaving: zonnebloempasta of pindakaas met honing.
  • Confronterend: ik hou je een spiegel voor en geef je daarmee een andere kijk op je situatie.
  • En soms kan ik ook wel eens vanuit mijn gevoel iets ondoordachts zeggen wat je kan raken.
Heb je vragen of wil je een behandeling boeken? Je kunt mij hiervoor mailen of bellen:

Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

Nellen Weer 65

1566 LT Assendelft

info@praktijklight4you.nl

06-23 66 96 24

KvK 65769309

Agb code praktijk: 90064809

Agb code zorgverlener: 90105522   

                                      

Copyricht©2020praktijkLight4you All Rights Reserved