Over mijOver mij


Na de geboorte van mijn 3e kind kwam mijn

leven in een stroomversnelling terecht doordat

ik in een spiritueel ontwakingsproces terecht

kwam. Door dit proces ging ik mijzelf, de mensen

om me heen en de wereld heel anders zien. Ik

besefte dat het belangrijk was om mijn zelfliefde

te vergroten, mijzelf te ontwikkelen en te helen;

(energetisch) opruimen en schoonmaken. Allerlei

puzzelstukjes vielen steeds meer in elkaar.

Jarenlang had ik als verpleegkundige gewerkt,

mensen zeiden wel eens “dat is toch wel echt een

roeping” maar voor mij voelde dat niet zo. Regelmatig had ik het vage gevoel dat het verpleegkundig beroep maar voor even was. Maar “even” werd 28 jaar en al die jaren had ik had geen idee welk beroep het dan wél zou moeten zijn. Tijdens het ontwakingsproces ging ik begrijpen wat mijn roeping was: werken met energie, en werken met mensen, dieren, en de natuur.


De term “spiritueel ontwakingsproces” is je misschien onbekend, maar de kans is groot dat ook jij ergens in dit proces zit! Het is een proces wat gaande is bij iedereen, een proces waarbij er veel  innerlijke veranderingen plaatsvinden. Het denken, je bewustzijn wordt anders. Je ziet het ook aan de wereld om je heen, alles veranderd in een razendsnel tempo en veel (on)waarheden komen boven tafel.

Wat ik zelf ervaarde in dit proces (en ook nog steeds ervaar)was dat ik de wereld anders ging zien en ik wilde begrijpen hoe het “werkelijk” in elkaar zit. Ik kreeg interesse in mediteren, ging dit dagelijks doen. Ik  begon onstoffelijke/subtiele energieën waar te nemen. Mijn spirituele helpers (gidsen)leerden mij op een positieve en liefdevolle manier bewust te worden van mijn gedachtes en hier anders mee om te gaan. Ik besefte hoe sterk mijn gedachtes zijn en dat ze mijn realiteit creëren. Regelmatig vonden er “toevalligheden” (synchroniciteiten) plaats. Het meemaken van bepaalde gebeurtenissen, bepaalde (lucide)dromen, het zien van getallen op klokken en kilometertellers, het zien van bepaalde dieren, symbolen of andere zaken zag ik als betekenisvol en hielpen mij in mijn ontwikkeling. Mijn voedingspatroon, gevoeligheid en gehoor veranderde. Bepaalde patronen, gebeurtenissen en opgeslagen emoties/trauma’s kwamen naar boven, als signaal om ze te helen.  Ik werd me bewust van mijn ego en welke invloed deze heeft op mijn gedachten en mijn leven. Ik leerde hoe belangrijk het was om te vergeven (mijzelf en anderen) en dat dit een positieve invloed had op mijn gezondheid.   

Het ontwakingsproces is niet altijd gemakkelijk, regelmatig wordt ik uitgedaagd, er valt veel te leren en het vraagt alertheid en bewustzijn. Maar er is altijd hulp aanwezig, mensen in je omgeving, therapeuten en zeker ook het universum, je staat er nooit alleen voor, je hoeft er alleen maar om te vragen. Mijn intuitie, mijn gevoel, mijn lichaam en de situaties waar ik in terecht kom zijn mijn leidraad en helpen mij verder. Het zijn vaak heel subtiele gevoelens, bijvoorbeeld onrust of geen zin hebben om iets te doen, welke mij wat willen laten weten. Soms is het wat minder subtiel of moeten situaties of (lichamelijke/geestelijke) problemen eerst heel erg worden voordat ik er wat mee ging doen. Mijn lichaam had mij veel te vertellen. Ik had last van lichamelijke problemen, zoals allergieën, last van rug/bekken, blokkades in mijn energieveld en chakra’s, soms ontstonden er nieuwe klachten op verschillende plekken in mijn lichaam.  Deze klachten zijn stap voor stap verbeterd door steeds weer te luisteren naar mijn gevoel, en steeds de voor mij op dat moment juiste stappen te nemen. Naast mijn gevoel is een andere belangrijke leidraad mijn familieleden en andere mensen in mijn omgeving. Zij zijn mij zeer behulpzaam, ze functioneren regelmatig als spiegel en laten mij zien wat er geheeld en vergeven mag worden in mij.


Ik heb ondervonden dat heling vooral plaatsvind op het onzichtbare, onstoffelijke niveau en dat uit zich dan weer op het geestelijke en lichamelijke vlak. Dus genezing vind plaats van binnen naar buiten. Ons lichaam is eigenlijk een soort medium, een middel om te communiceren. Het laat ons heel subtiele seintjes horen. Als we dit niet horen of negeren, dan   laat ons lichaam, uiteindelijk luid en duidelijk merken dat er wat mis is, bijvoorbeeld door middel van pijn, overspannenheid of somberheid. Dus wees blij met deze signalen van je lichaam en negeer of verdoof ze niet. In deze tijd waarin veel mensen het heel druk hebben, is het belangrijk de tijd te nemen, tot rust te komen en écht te luisteren naar de signalen en te communiceren met je lichaam. Ongemak, pijn en emoties voelen is een manier van communiceren van een energetisch deel van jouw (je ziel) via je lichaam en dient als middel om je aandacht te richten op dat wat geheeld mag worden, zodat je je innerlijke en fysieke gezondheid kan hervinden. Kun je wel wat hulp gebruiken in jouw helingsproces? Ik help je graag!Heb je vragen of wil je een behandeling/consult boeken? Je kunt mij hiervoor mailen of bellen:


Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

Nellen Weer 65

1566LT Assendelft                                                                                                       KvK 65769309

                                                                                   Agb code praktijk: 90064809

                                                                            Agb code zorgverlener: 90105522 

                               


Copyricht©2021praktijkLight4you All Rights Reserved