Over mij

Over mij; van slapen naar ontwakenNa de geboorte van mijn 3e kind kwam mijn leven in een stroomversnelling terecht doordat ik een spiritueel ontwakingsproces doormaakte. Door dit proces ging ik mijzelf, de mensen om me heen en de wereld heel anders zien. Ik besefte dat het belangrijk was om mijzelf te ontwikkelen en te helen; (energetisch) opruimen en schoonmaken. Allerlei puzzelstukjes vielen steeds meer in elkaar, jarenlang had ik als verpleegkundige gewerkt maar altijd het vage gevoel gehad dat ik dat niet zou moeten zijn, dat het maar voor even was. Maar “even” werd 28 jaar en al die jaren had ik had geen idee welk beroep het dan wél zou moeten zijn. Tijdens het ontwakingsproces ging ik begrijpen wat het wél was wat ik moest gaan doen: werken met energie, heling geven!

De term “spiritueel ontwakingsproces” is je misschien onbekend, maar de kans is groot dat ook jij ergens in dit proces zit! Het is een proces wat gaande is bij iedereen, er vinden bij veel mensen grote innerlijke veranderingen plaats, het denken wordt anders. Je ziet het ook aan de wereld om je heen, alles veranderd in een razendsnel tempo.

Wat ik zelf ervaarde in dit proces was dat ik leerde anders om te gaan met mijn gedachtes en de wereld anders ging ervaren. Er was  een grote behoefte aan zelfonderzoek en heling en ik wilde begrijpen hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. Ik  begon onstoffelijke/subtiele energieën waar te nemen en werd me bewust van mijn gedachten en dat deze mijn realiteit creëerden. Regelmatig vonden er “toevalligheden” (synchroniciteit) plaats. Ik ervaarde dat er meer is tussen hemel en aarde en deed steeds meer ontdekkingen. Ik kreeg interesse in mediteren, ging dit dagelijks doen. Mijn voedingspatroon, gevoeligheid en gehoor veranderde. Het meemaken van bepaalde gebeurtenissen, bepaalde (lucide)dromen, het zien van getallen op klokken en kilometertellers, het zien van bepaalde dieren, symbolen of andere zaken zag ik als betekenisvol en hielpen mij in mijn ontwikkeling. Bepaalde patronen, gebeurtenissen en opgeslagen emoties/trauma’s kwamen naar boven, zodat ze begrepen en losgelaten konden worden.  

Het ontwakingsproces is niet altijd gemakkelijk, regelmatig werd (en wordt) ik uitgedaagd en er valt veel te leren. Maar er in mee gaan en hulp vragen helpt, (aan de mensen om je heen, hulpverleners en het universum) je staat er nooit alleen voor. Mijn gevoel, mijn lichaam en de situaties waar ik in terecht kom zijn mijn leidraad en helpen mij verder. Het kan soms een heel subtiel gevoel zijn van onrust of geen zin hebben om iets te doen, welke mij wat willen laten weten. Soms is het wat minder subtiel of moeten situaties of (lichamelijke/geestelijke) problemen eerst heel erg worden voordat ik er wat mee ging doen. Mijn lichaam had mij veel te vertellen. Ik had last van lichamelijke problemen, zoals van rug/bekkenpijn, allergieën, soms ontstonden en nieuwe pijntjes op verschillende plekken in mijn lichaam.  Deze klachten zijn stap voor stap verbeterd door contact te maken met mijn  lichaam en naar aanleiding van mijn gevoel steeds de voor mij op dat moment juiste stappen te nemen. Een andere belangrijke leidraad zijn mijn familieleden en andere mensen in mijn omgeving. Zij zijn mij zeer behulpzaam, ze functioneren regelmatig als spiegel en laten mij zien wat er geheeld mag worden in mij.


Ik heb ondervonden dat heling niet alleen plaatsvind op het zichtbare, lichamelijke vlak, maar juist ook op het onzichtbare energetisch niveau en dat het een zeer belangrijk onderdeel is van het helingsproces. In deze tijd waarin alles vaak heel snel moet is het belangrijk de tijd te nemen, tot rust te komen en écht te luisteren naar de signalen en te communiceren met je lichaam. Dit gaat niet in een keer, het is een continue proces, waarbij je iedere keer weer stappen kan maken die op dat moment passend zijn voor jouw. Pijn en emoties ervaren is een manier van communiceren van het lichaam en dient als middel om je aandacht te richten op dat wat (op energetisch niveau) geheeld mag worden, zodat je je innerlijke en fysieke gezondheid kan hervinden. Kun je wel wat hulp gebruiken in jouw energetische helingsproces? Ik help je graag op weg.


 

En verder over mij…


  • Ik werk niet op tijd, ik neem de tijd die op dat moment nodig is voor een consult, mocht jij wel op tijd moeten stoppen, laat het even weten!
   • Confronterend: ik hou je een spiegel voor en geef je daarmee een andere kijk op je situatie.
   • En soms kan ik ook wel eens vanuit mijn gevoel iets ondoordachts zeggen wat je kan raken.
 • Ik volg mijn gevoel en heb daar vertrouwen in wat soms tot wat ongebruikelijke (re)acties leidt.
 • Zo heb ik voor mijn opleiding voor energetisch therapeut een scriptie over natuurwezens geschreven en ben ik gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundige terwijl ik nog geen goedlopende praktijk had. (zou ik niet iedereen aanraden zomaar te doen!)
 • Mijn lievelingseten: groente
 • En mijn verslaving: pindakaas met honing.
 • Materialistisch vind ik mijzelf niet, maar ik hou wél van mooie spullen en ik heb 30 paar schoenen in de kast….Heb je vragen of wil je een behandeling boeken? Je kunt mij hiervoor mailen of bellen:

Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

Nellen Weer 65

1566 LT Assendelft

info@praktijklight4you.nl

06-23 66 96 24

KvK 65769309

Agb code praktijk: 90064809

Agb code zorgverlener: 90105522   

                                      

Copyricht©2020praktijkLight4you All Rights Reserved