therapieën en reviews

Praktijk Light4youPraktijk voor energetische therapie

Energetische therapie, wat is dat?

Deze blokkades kunnen op den duur lichamelijke klachten, geestelijke klachten of bepaalde ziektes veroorzaken. Als de verstoringen behandeld worden door middel van energetische therapie gaat de energie weer goed stromen op die plaatsen en heeft dit een positieve uitwerking op de klachten waarmee je komt; ze kunnen verdwijnen of verminderen.


Door allerlei kleine en grote gebeurtenissen in je leven zoals bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, een operatie, traumatische gebeurtenissen, of je eigen gevoelens en gedachten kunnen deze blokkades ontstaan in het fijnstoffelijke lichaam.

Energetische therapie is een holistische behandelvorm en richt zich zoveel mogelijk op de gehele mens: op het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele (ziels)niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee.


De resultaten van een behandeling zijn o.a. afhankelijk van de aard en de duur van de klacht en de individuele gevoeligheid en openstaan van de cliënt. Bij ernstigere of langdurige (chronische) klachten zijn meerdere behandelingen nodig. .

 

Energetische therapie richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen.                                                                                       Het zelfherstellend vermogen is afhankelijk van het vermogen van het energieveld om voldoende energie te leveren voor lichamelijke en psychische processen.

Energetische therapie heeft niet alleen invloed op de werking van het energieveld (fijnstoffelijke lichaam) maar ook op het fysieke lichaam daar deze met elkaar in verbinding staan. Het fijnstoffelijke lichaam beïnvloed de werking van ons fysieke lichaam. Indien de werking van het fijnstoffelijke lichaam stagneert, dan spreken we van een ‘blokkade.' De energie kan dan niet meer goed doorstromen.

 

 

 

 

Bij welke problemen/klachten kan energetische therapie toepepast worden?


1.Fysieke klachten/problemen zoals onder anderen:

 • weinig energie, lusteloos
 • Gewrichtsklachten
 • Rugklachten
 • Wonden die niet goed genezen
 • Sneller herstel na operaties, infecties, bestralingen/chemokuren
 • Whiplash
 • Sportblessures


 2. Behandeling symptomen van (chronische) aandoeningen zoals onder anderen:

 • Ziekte van Crohn
 • Prikkelbaar Darmsyndroom (PDS)
 • Migraine
 • Reuma
 • COPD
 • Eczeem/Rosacea
 • Multiple Sclerose (MS)
 • Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME)


 3.Stress gerelateerde problematiek zoals onder andere:

 • Overspannen/burnout
 • Rouw –en verlies verwerking
 • Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS),


 4.Psychische problematiek zoals onder andere:

 • Angsten
 • Depressie
 • Levensfaseproblematiek
 • Zingevingvragen


5.Preventief

 • Ontspanning
 • Goed in je vel blijven
 • Preventie van ziekten/aandoeningen


 6.Hoogsensitiviteit/Hooggevoeligheid (HSP)

 • voor het omgaan met HSP (volwassenen en kinderen)
 • weer in balans komen
 • leren omgaan met HSPStaat uw probleem, ziektebeeld/symptomen er niet bij? Dan kunt U mij bellen of mailen of uw klacht ook behandeld kan worden. Meestal is behandeling mogelijk.


Wat kan de uitwerking van een behandeling zijn?  • lichamelijke en/of geestelijke klachten zijn weg of verminderd
  • je bent/voelt je weer meer jezelf
  • je ervaart innerlijk rust
  • je hebt weer zin om dingen die je leuk vindt te ondernemen
  • het kan voelen alsof er een last is weggenomen
  • je ziet je situatie in een ander licht, een ander perspectief
  • acceptatie van de situatie  De uitwerking van een energetische behandeling kan soms anders zijn dan je verwacht. Mijn 1e ervaring met energetische therapie was toen ik als leerling-verpleegkundige in het ziekenhuis werkte, tijdens een nachtdienst. Ik voelde me niet zo lekker en had koorts, maar ik ging toch werken want ik vond het heel vervelend als een collega een aantal nachtdiensten zou moeten overnemen. Op deze manier had ik al 2 nachtdiensten gewerkt en ik had er nog een te gaan. Ik was van plan om ook deze laatste nachtdienst nog te werken.

  Een collega gaf me een  (korte) energetische behandeling tijdens de 2e nacht-dienst. Ik hoopte dat ik me beter zou voelen na deze behandeling, maar er trad geen verbetering op. Toen mijn leidinggevende die ochtend op het werk arriveerde, meldde ik me ziek voor de laatste nachtdienst. Ik dacht dat de behandeling niet had gewerkt omdat ik me niet beter voelde daarna.

  Jaren later realiseerde ik me pas dat de behandeling wél gewerkt had. Het ging er niet om dat ik direct beter werd van de behandeling, maar ik deed wat goed was voor mij, ik melde me ziek zodat ik kon uitrusten en beter worden.

  Deze gebeurtenis heeft op verschillende gebieden een impact gehad in mijn leven Niet alleen dat ik uiteindelijk zelf ook wilde werken met energie, maar het hielp me in mijn verdere leven om steeds beter voor mezelf te zorgen en grenzen te bepalen. En het hielp me ook om later weer nieuwe grenzen te bepalen in andere situaties.


  Wat kan ik verwachten van een consult?


  Als we een afspraak hebben gemaakt voor een energetische behandeling stuur ik een  intakeformulier op per mail zodat die  thuis alvast ingevuld kan worden. (mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt het ingevuld tijdens het consult of telefonisch besproken. Het 1e consult bestaat  uit een intake gesprek (het ingevulde intakeformulier wordt besproken) en een  energetische behandeling.  De daarop volgende keren wordt eerst besproken hoe het met u gaat en daarna volgt de behandeling.


  De energetische behandeling kan gegeven worden op een (behandel)tafel of op een stoel. Kleding kan  aanblijven en u kunt ontspannen gaan liggen of zitten. Ik plaats mijn handen een stukje van het lichaam af en maak bijvoorbeeld strijkende of draaiende bewegingen. Belastende energie wordt verwijderd en ik geef universele energie door.


  Je kunt de energie op verschillende manieren ervaren, als een stroming door het lichaam, warmte of koude voelen, ontspanning voelen, licht of kleuren zien. Het is ook mogelijk dat je helemaal niets ervaart. Dit is geen probleem voor de effectiviteit van de behandeling, de energie doet evengoed zijn werk. De duur van een energetische behandeling is 30-60 minuten. Het gehele consult duurt 60-90 minuten.


  Aan het einde en/of tijdens de behandeling volgt er een  (na)bespreking waarbij de wederzijdse bevindingen gemeld en besproken worden. Zo nodig kunnen de behandelingen ondersteund worden met bloesemremedies, homeopatische medicatie/supplementen, voeding of bepaalde oefeningen/affirmaties die je thuis kunt uitvoeren.


  Het is goed om na de behandeling veel (water) te drinken om vrijgekomen afvalstoffen sneller af te laten voeren.


  De  dagen na de behandeling kun u een verandering opmerken.  Dit kan op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied liggen. Je kunt je bijvoorbeeld emotioneler voelen, of juist rustiger, soms kunnen de klachten (tijdelijk) verergeren, er kunnen zich plotseling bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden in je leven, of je kunt bepaalde inzichten krijgen.


  Prijs energetische behandeling: €60,00


  I

  Energetische behandeling op afstand

   

  Het principe van de energetische behandeling op afstand werkt hetzelfde als de direct op het lichaam gegeven behandelingen. De helende energie wordt via mij naar jouw doorgegeven.  Afstand is geen belemmering voor het doorgeven van de energie!

  Na het invullen van het intakeformulier volgt een voorgesprek via de telefoon of mail. We spreken af wanneer de behandeling gaat plaatsvinden. Het is prettig als je op dat moment ontspannen bent en ongeveer een half uur rustig gaat zitten of liggen. Sommige mensen kunnen de energie voelen, zien of op een andere manier waarnemen. Als je het niet kunt waarnemen is dit geen probleem, de behandeling is net zo effectief. Misschien wordt je wel heel ontspannen tijdens de behandeling en val je even in slaap.  Na de behandeling volgt er een nagesprek.                                                                                                              prijs:  €60,00

  (indien de behandeling korter als een uur is, per 10 minuten €10,00)  Vergevings consult


   

  Vergeven doe je nooit voor een ander, alleen maar voor jezelf. Je hebt de ander er ook niet voor nodig,  want  vergeven is vooral een energetisch proces. Iemand hoeft jouw geen vergeving te vragen om te kunnen vergeven en zelf hoef je dit ook niet te vragen.  Vergeven is geen zwakheid of over je heen laten lopen.

   

  Het betekend niet dat je je niet meer boos, verdrietig of schuldig mag voelen. Deze emoties zijn  heel natuurlijk en menselijk om te ervaren en ze mogen gevoeld en geuit worden. Juist door ze te voelen en te uiten kunnen ze vervolgens oplossen.


  Het betekend ook niet dat je na de vergeving het niet meer heel erg mag blijven vinden wat je overkomen is of wat je gedaan hebt, of dat je weer contact moet gaan zoeken met de persoon die je vergeven hebt.  Aarzel je om te vergeven? Misschien ben je bang dat je verdriet of woede naar buiten komt? Dit zijn uitingen van je genezingsproces en mogen gebeuren als dit nodig is. Door het los te laten ontstaat er ruimte voor het nieuwe.

  Of zijn er andere reden waarom je twijfelt te vergeven, denk je bijvoorbeeld:

  • Ik hoef niet te vergeven, want ik had zelf ook schuld aan de zaak.
  • Dit is onvergefelijk, te groot.
  • Ik kan pas vergeven als het ook zo voel.
  • Ik heb al zo vaak mijn pijn herbeleefd en mijn woede geuit, ik hoef niet meer te vergeven.
  • Hij/zij moet eerst maar eens weten hoeveel pijn hij me heeft gedaan voordat ik vergeef.

   

  Deze gedachtes belemmeren je om te vergeven en te gaan leven met vreugde en in alle gezondheid. Niet vergeven kan je letterlijk ziek maken en allerlei lichamelijke klachten veroorzaken. Meestal heb je niet in de gaten dat je klachten een relatie kunnen hebben met niet vergeven. In de loop van de tijd na je vergeving (soms ook wel eens direct) kunnen lichamelijke klachten verdwijnen.

   

  Ben je écht bereid de ander of jezelf te vergeven, wil je niet langer meer met haat, woede, wrok of schuldgevoelens rondlopen? Je kunt dan een vergevings consult boeken. Tijdens dit consult werk je onder mijn begeleiding in acht stappen aan je vergevingproces.  Oprah Winfrey:


  Iemand echt vergeven is wanneer je kunt zeggen: dankjewel voor die ervaring.”

  Prijs consult: €60,00
  Hier kun je lezen hoe andere mensen mijn behandelingen hebben ervaren

  De rust en "het er mogen zijn" die ik ervaar bij Gertrude is heel prettig. Heel subtiel voel ik energie naar me toestromen of van me wegglijden.

  Gertrude laat stromen en heeft hierin geen enkel oordeel. Alles mag er zijn.

  Heel fijn.


  xx Angèle

  Gertrude zorgt voor een vertrouwde sfeer en een kalme werkruimte. In de sessie met energetisch werk begon mijn lichaam onverwacht wat te schudden. Haar begeleiding voelde als licht en uitnodigend,  waardoor het o.k. was om me over te geven aan wat zich aandiende. Het frappante was, dat ik na de sessie onmiddellijk iets ging doen, dat niet gepland was maar wat wel aansloot bij de sessie. Er was letterlijk iets in beweging gezet. Ik kijk uit naar de volgende stap.

               Marga

  "Soms kom je van die dingen tegen die onverklaarbaar zijn. Mijn situatie was er zo een. Ik heb een tuin met een grote diversiteit aan planten, maar op één specifiek deel van ongeveer drie bij twee meter wilde steeds maar niets groeien. Er stonden palmen en aan de voet van de palmen heb ik verschillende keren nieuwe beplanting verzorgd. Keer op keer ging de beplanting aan de grond dood. Ik heb zelfs de grond vervangen, maar niets mocht baten. Totdat ik het euvel voorlegde aan Gertrude. Samen zijn we in meditatiehouding in de tuin gaan zitten. Gertrude voelde aan dat er energetisch iets was op te lossen en vooral zij heeft haar helende krachten gericht op het plantenvak. Ik zou geen recensie schrijven als het resultaat niet minimaal frappant te noemen is! Tot op de dag van vandaag leven de planten van destijds nog én: de palmen zijn ongekend mooi. Vol, hoog en elke zomer bloeien ze ook nog. Prachtig!"


  Eveline

  Gertrude is een heel integere, mooie vrouw die met een zuivere intentie te werk gaat. Als je een schilder vraagt om een muur te schilderen, dan kun je de werkzaamheden heel concreet beoordelen: het is dekkend geschilderd en de kleur is wel of niet wat je ervan verwachtte. Met een energetische behandeling is het oordeel veel lastiger. Intuïtief voelde ik dat het goed was, maar zonder oordeel. Net als dat Gertrude ook oordeelloos is. Als yogadocent werk ik op een andere manier met energieën. Het is mooi om te ervaren dat het met behulp van een energiewerker mogelijk is om dieper te gaan. Intenser. Waarbij alle kleuren van de regenboog even mooi zijn.


  Eveline Holla

  Bloesemremedies

  De remedies zijn een prachtig geschenk uit de natuur. Ze zijn geschikt voor volwassenen, kinderen en ook dieren en planten. De remedies worden gemaakt van de bloesems van planten, bomen of struiken en soms worden ze ook van paddenstoelen of edelstenen gemaakt. De bloesems worden in de zon in een schaal met bronwater gelegd. Het water neemt daardoor de informatie en levensenergie over van de bloesem.


  Er zijn vele soorten bloesemremedies te verkrijgen, voor allerlei situaties zijn bloesem-remedies samen te stellen. Je kunt hierbij denken aan vermoeidheid/stress/burn-out, ontbreken van zekerheid, ontbreken van moed, (angsten), weinig zelfvertrouwen, dromerigheid, overgevoeligheid, eenzaamheid, moedeloosheid, verminderde wilskracht enz. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om het bewustzijn te vergroten of om belemmeringen en het negatieve op te ruimen.


  Hoe wordt bepaald welk middel je nodig hebt? Dit kan op 2 manieren:


  1. De remedie wordt intuïtief voor je samengesteld. (met behulp van de pendel)
  2. Je stelt zelf de remedie samen (in samenspraak met mij) via foto’s van de verschillende bloesems).


  Na contact via telefoon of mail worden de remedies door mij samengesteld. De remedies worden geleverd in een flesje waar je 2-4 keer per dag 4 druppeltjes van inneemt. Dit kunt je ook door het eten of drinken doen. Bloesemremedies mogen altijd gecombineerd worden met andere (reguliere) medicatie of supplementen.  De flesjes kunnen opgehaald worden in Assendelft of ze kunnen worden opgestuurd.                                                                                                                               Prijs: €17,50   (exclusief verzendkosten, de verzendkosten zijn rond de €5,00/€6,50)
  Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

  Nellen Weer 65

  1566LT Assendelft                                                                                                         KvK 65769309

                                                                                     Agb code praktijk: 90064809

                                                                              Agb code zorgverlener: 90105522 

                                 

  Copyricht©2021praktijkLight4you All Rights Reserved