therapieën en reviews

Deze verstoringen of blokkades kunnen lichamelijke klachten, geestelijke klachten of bepaalde ziektes veroorzaken. Als de verstoringen behandeld worden door middel van energetische therapie gaat de energie weer goed stromen op die plaatsen en heeft dit een positieve uitwerking op de klachten waarmee je komt; ze kunnen verdwijnen of verminderen. Wat tevens bijdraagt aan het genezingsproces is dat door de behandeling het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Het lichaam gaat dus zelf ook hard aan het werk!

Ik werk vanuit een holistische visie; geest, lichaam en ziel zijn met elkaar verbonden en worden tegelijkertijd bekeken en behandeld. Praktisch houdt dit in dat ik buiten de klachten om kijk naar wat er nog meer speelt in het lichaam en leven van een cliënt.

 

De resultaten van een behandeling zijn o.a. afhankelijk van de aard en de duur van de klacht en de individuele gevoeligheid van de cliënt. Bij ernstigere of langdurige (chronische) klachten zijn meerdere behandelingen nodig. Na iedere behandeling evalueer ik met u wat de behandelingen gedaan hebben op lichamelijk, geestelijk/emotioneel en sociaal gebied en of er nog meer behandelingen nodig zijn.

 

 

 

Voorbeelden waarbij energetische therapie kan helpen:

 

 

1. Fysieke klachten/problemen zoals onder anderen:

•Gewrichtsklachten

•Rugklachten

•Wonden die niet goed gezezen

•Sneller herstel na operaties, infecties, bestralingen/chemokuren

•Whiplash

•Sportblessures

 

2. Behandeling symptomen van (chronische) aandoeningen zoals onder anderen:

•Ziekte van Crohn

•Prikkelbaar Darmsyndroom (PDS)

•Migraine

•Reuma

•COPD

•Eczeem/Rosacea

•Multiple Sclerose (MS)

•Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME),

 

3. Stress gerelateerde problematiek zoals onder andere:

•Rouw –en verlies verwerking

•Overspannen/burnout

•Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS),

 

4. Psychische problematiek zoals onder andere:

•Angsten

•Depressie

•Levensfaseproblematiek

•Zingevingvragen

 

5. Preventief

•Preventie van ziekten/aandoeningen

•Goed in je vel blijven

•Ontspanning

 

6. Hoogsensitiviteit/Hooggevoeligheid (HSP)

•voor het omgaan met HSP (volwassenen en kinderen)

•weer in balans komen

•leren omgaan met HSP

 

 

 

Staat uw probleem, ziektebeeld/symptomen er niet bij? Dan kunt U mij bellen of mailen of uw klacht ook behandeld kan worden. Meestal is behandeling mogelijk.

 

Energetische therapie

 

De pijlers van energetische therapie berusten op de ervaring dat er een universele levensenergie/kosmische energie bestaat en dat ieder mens over een zelfgenezend vermogen beschikt. Tijdens een behandeling geef ik deze energie door via mijn handen, waarbij het heling geeft daar waar het nodig is.

De mens heeft behalve een fysiek (grofstoffelijk) lichaam, ook een fijnstoffelijk lichaam, ook wel aura genoemd. Tijdens de behandeling wordt dit fijnstoffelijke lichaam geheeld. Energetische therapie heeft niet alleen invloed op de werking van het fijnstoffelijke lichaam maar ook op het fysieke lichaam daar dit in verbinding staat met elkaar.

Door allerlei kleine en grote gebeurtenissen in je leven zoals bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, een operatie, traumatische gebeurtenissen, of je eigen gevoelens en gedachten kunnen er verstoringen of blokkades ontstaan in het fijnstoffelijke lichaam.

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?


De uitwerking van een energetische behandeling kan soms anders zijn dan je verwacht. Mijn 1e ervaring met energetische therapie was toen ik als leerlingverpleegkundige in het ziekenhuis werkte, tijdens een nachtdienst. Ik was ziek en had koorts maar ik ging toch werken want ik vond het heel vervelend als een collega een aantal nachtdiensten zou moeten overnemen. Op deze manier had ik al 2 nachtdiensten gewerkt en ik had er nog een te gaan. Ik was van plan om ook deze laatste nachtdienst nog te werken.

Een collega gaf me een  (korte) energetische behandeling tijdens de 2e nachtdienst. Ik dacht dat ik me beter zou voelen na deze behandeling, maar er trad geen verbetering op. Toen mijn leidinggevende die ochtend op het werk arriveerde meldde ik me ziek voor de laatste nachtdienst.

Jaren later realiseerde ik me pas dat de behandeling wel gewerkt had! Het ging er niet om dat ik direct beter werd van de behandeling, maar ik deed wat goed was voor mij, ik meldde me ziek zodat ik kon uitrusten en beter worden!


Energetisch consult


Als we een afspraak hebben gemaakt voor een energetische behandeling stuur ik een  intakeformulier op per mail (of per post)  zodat die  thuis alvast ingevuld kan worden. Het 1e consult bestaat  uit een intake gesprek (het ingevulde intakeformulier wordt besproken) en een  energetische behandeling.  De daarop volgende keren wordt eerst besproken hoe het met u gaat en daarna volgt de energetische behandeling.


De energetische behandeling kan gegeven worden op een (behandel)tafel of op een stoel. Kleding kan  aanblijven en u kunt ontspannen gaan liggen of zitten. Ik plaats mijn handen op verschillende plaatsen op het lichaam of een stuk(je) er van af en maak bijvoorbeeld strijkende of draaiende bewegingen. Belastende energie wordt verwijderd en ik geef universele energie door.


U kunt de energie ervaren als een stroming van warmte, verkoeling, ontspanning of  licht en kleuren zien. Het is ook mogelijk dat u helemaal niets ervaart. Dit is geen probleem voor de effectiviteit van de behandeling, de energie doet evengoed zijn werk. De duur van een energetische behandeling is ongeveer 30 minuten. Het gehele consult duurt meestal rond de 60 minuten.


Aan het einde van de behandeling volgt er een  nabespreking waarbij de wederzijdse bevindingen gemeld en besproken worden. Zo nodig kunnen de behandelingen ondersteund worden met bloesemremedies, homeopatische medicatie/supplementen, voeding of bepaalde oefeningen/affirmaties die je thuis kunt uitvoeren.


Het is goed om na de behandeling veel (water) te drinken om vrijgekomen afvalstoffen sneller af te laten voeren.


De  dagen na de behandeling kun u een verandering opmerken.  Dit kan op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied liggen.  U  kunt zich bijvoorbeeld emotioneler voelen, of juist rustiger, soms kunnen de klachten (tijdelijk) verergeren, er kunnen zich plotseling bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden in uw leven, of u kunt bepaalde inzichten  krijgen.


Prijs: €60,00Energetische behandeling op afstand

 

Het principe van de energetische behandeling op afstand werkt hetzelfde als de direct op het lichaam gegeven behandelingen. De helende energie wordt via mij naar jouw doorgegeven.  Afstand is geen belemmering voor het doorgeven van de energie!

Na het invullen van het intakeformulier volgt een voorgesprek via de telefoon of mail. We spreken af wanneer de behandeling gaat plaatsvinden. Het is prettig als je op dat moment ontspannen bent en ongeveer een half uur rustig gaat zitten of liggen. Sommige mensen kunnen de energie voelen, zien of op een andere manier waarnemen. Als je het niet kunt waarnemen is dit geen probleem, de behandeling is net zo effectief. Misschien wordt je wel heel ontspannen tijdens de behandeling en val je even in slaap.  Na de behandeling volgt er een nagesprek.                                                                                                                                             Prijs:  €60,00 (minder indien de behandeling korter als een uur is, per 10 minuten €10,00)Bloesemremedies of Bachbloesemremedie

 

Dit is een prachtig geschenk uit de natuur! Het is geschikt voor volwassenen, kinderen en ook dieren. De remedies worden gemaakt van de bloesems van planten, bomen of struiken en soms worden ze ook van paddenstoelen gemaakt. De bloesems worden in de zon in een schaal met bronwater gelegd. Het water neemt daardoor de informatie en levensenergie over van de bloesem.


Er zijn vele soorten bloesemremedies te verkrijgen, voor allerlei emoties of  situaties zijn bloesemremedies samen te stellen. Je kunt hierbij denken aan vermoeidheid/stress/burn-out, ontbreken van zekerheid, ontbreken van moed, (angsten), weinig zelfvertrouwen, dromerigheid, overgevoeligheid, eenzaamheid, moedeloosheid, verminderde wilskracht enz. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om het bewustzijn te vergroten of om belemmeringen en het negatieve op te ruimen.


Hoe wordt bepaald welk middel je nodig hebt? Dit kan op 2 manieren:


  1. De remedie wordt door mij intuïtief voor je samengesteld. (met behulp van de pendel)
  2. Je stelt zelf de remedie samen (in samenspraak met mij) via foto’s van de verschillende bloesems).


Na contact via telefoon of mail worden de remedies door mij samengesteld. De remedies worden geleverd in een flesje waar je 4 keer per dag 4 druppeltjes van inneemt. Dit kunt je ook door het eten of drinken doen. Bloesemremedies mogen altijd gecombineerd worden met andere (reguliere) medicatie of supplementen.  De flesjes kunnen (zonder direct persoonlijk contact) opgehaald worden als je in de buurt van Assendelft woont of ze kunnen worden opgestuurd.                                                                                                                                            Prijs: €17,50   (prijs is exclusief verzendkosten, de verzendkosten zijn rond de €5,00/€6,50)Hier kunt u lezen hoe andere mensen mijn behandelingen hebben ervaren:Gertrude is een heel integere, mooie vrouw die met een zuivere intentie te werk gaat. Als je een schilder vraagt om een muur te schilderen, dan kun je de werkzaamheden heel concreet beoordelen: het is dekkend geschilderd en de kleur is wel of niet wat je ervan verwachtte. Met een energetische behandeling is het oordeel veel lastiger. Intuïtief voelde ik dat het goed was, maar zonder oordeel. Net als dat Gertrude ook oordeelloos is. Als yogadocent werk ik op een andere manier met energieën. Het is mooi om te ervaren dat het met behulp van een energiewerker mogelijk is om dieper te gaan. Intenser. Waarbij alle kleuren van de regenboog even mooi zijn.


Eveline Holla


                                           ***************************************************************************************


Gertrude ken ik al een paar jaar en heb haar gevolgd met haar studie.

Zo heeft zij mij in het verleden ook een paar sessies gegeven. Moet eerlijk zeggen ik sta met deze dingen altijd iets afwijzend te kijken zal het helpen of niet, maar ik heb me overgegeven aan haar behandelingen en heb het zeer fijn ervaren. Ik werd er zeer rustig van en geloof zeker in haar behandeling, waar ze het ook voor  behandeld.  Heb je nog geen ervaring met Gertrude gehad ik raad het zeker aan. Gertrude weet waar ze het over heeft en neemt haar taak zeer serieus. 


Gr Willij


                                           ***************************************************************************************


Gertrude zorgt voor een vertrouwde sfeer en een kalme werkruimte. In de sessie met energetisch werk begon mijn lichaam onverwacht wat te schudden. Haar begeleiding voelde als licht en uitnodigend,  waardoor het o.k. was om me over te geven aan wat zich aandiende. Het frappante was, dat ik na de sessie onmiddellijk iets ging doen, dat niet gepland was maar wat wel aansloot bij de sessie. Er was letterlijk iets in beweging gezet. Ik kijk uit naar de volgende stap.


Marga


           ***************************************************************************************


De rust en "het er mogen zijn" die ik ervaar bij Gertrude is heel prettig. Heel subtiel voel ik energie naar me toestromen of van me wegglijden.

Gertrude laat stromen en heeft hierin geen enkel oordeel. Alles mag er zijn.

Heel fijn.


xx Angèle
Heb je vragen of wil je een behandeling boeken? Je kunt mij hiervoor mailen of bellen:

Natuurgeneeskundige Praktijk Light4you         

Nellen Weer 65

1566LT Assendelft

info@praktijklight4you.nl

06-23 66 96 24

KvK 65769309

Agb code praktijk: 90064809

Agb code zorgverlener: 90105522 

                               

Copyricht©2020praktijkLight4you All Rights Reserved